Emil Sajfutdinov

Den ryska speedwaystjärnan Emil Sajfutdinov, för närvarande i den svenska klubben Piraterna, räknas vid dags dato som en av världens allra bästa speedwayförare. Ja, faktum är att många till och med pekar på att han stundvis är bäst av alla, då han har dagar och lopp där allting stämmer.

Om det är någonting som den ryske speedwaystjärnan Emil Sajfutdinov inte är rädd för så är det att satsa järnet. Det har gjort honom till en mycket underhållande förare men det är tidvis också lett till en del snubblande resultat. De gånger då allt stämmer så finns det dock få som kan slå ryssen på fingrarna, något som ett stort antal svenska förare numera har insikt om.

Sajfutdinov är speedwayföraren som tycks hitta luckorna som ingen annan ser och han har även modet och den fysik som krävs för att våga gå för dessa. Ibland går detta som sagt vägen och ibland blir det tyvärr inte lika lyckat, men kvarstår gör alltid det faktum att man aldrig kan räkna bort Sajfutdinov i något skede av ett lopp. Det gör honom därför till en stor publikfavorit, tros sitt ibland lite hetsiga humör.