Udda motorcykeltävlingar

De stora motorcykelsporterna och tävlingarna är välkända bland nästan alla motorsportsintresserade. Men det finns en hel del udda tävlingar som satts upp med motorcyklar. Låt oss ta en titt på några av dessa.

motorcykel_278166686

Poker Run

Poker run är något som finns i många olika typer av sporter. När det gäller motorcyklar brukar man börja med att alla får en rutt med ett antal kontrollstationer. När man kommer till varje station får ett spelkort, kan vara helt öppet eller slutet i ett kuvert, det beror på hur arrangörerna valt att göra det. När man slutligen kommer i mål ska man sedan skapa den bästa möjliga femkortshanden man kan av de kort man samlat på sig och sedan sätter man sig ned tillsammans med de andra deltagarna och spelar en omgång poker. Vinnaren här är den som tar hem vinsten och inte den som klarade rutten på snabbast tid. Men den som vill vinna kanske borde spela lite poker först och träna upp sig.

Hillclimb

Hillclimb är precis vad det låter som: att klättra upp för en kulle. Detta görs med olika fordon och motorcyklar av en av dem. Men nu talar vi inte om vilka kullar som helst, detta är ordentligt branta backar och långt från alla som ställer upp tar sig till toppen.  Det krävs en hel del skicklighet och inte ett litet mått av mod för att försöka sig på dessa, det kommer trots allt bara bli längre och längre ned ju högre upp man tar sig och man vill verkligen inte falla baklänges ned för dessa backar.

Strandrace

Normalt sett tar man ut sin motorcykel på underlag som asfalt, grus och allt från lös till packad jord. Men somliga har valt att istället köra på stränder. De kan sägas vara en form av enduro och den största av dessa tävlingar är Enduropale Le Touquet från Frankrike där man kör på en 14 km lång strand längst Côte d’Opale. Denna tävling drar årligen till sig över 1 000 deltagare och så mycket som upp till 300 000 åskådare.  Detta är ett race som kräver en hel del av både föraren och motorcykeln.