Motorsportresor

Upplevelseresor blir allt vanligare. Nu vill vi inte bara resa till en ny plats eller ett visst klimat, vi vill också få med oss en fantastisk upplevelse, ett minne för livet. För dig som har motorsport som intresse kan en Moto Grand Prix-tävling vara något att få se i verkligheten. Känna stämningen, se de berömda banorna och känna dofterna ger ett enormt mervärde till det man kan se på TV.

Att passa in flyg, hotell och biljett till tävlingen kan dock vara lite bökigt. Som tur är finns företag som specialiserat sig på att arrangera sportresor. Go Sport Travel har en lång erfarenhet av att arrangera sportresor och ordnar regelbundet resor till MotoGP-tävlingar. Fördelarna med att boka en kombinationsresa genom en arrangör är bland annat att man skär ned betydligt på många delar av planeringen – hotell, flyg och destination hamnar på samma biljett. Här följer några förslag på kombinationer med exempelvis MotoGP 2015 i fokus.

Mars

Den 29:e mars har man möjlighet att uppleva ökenlandskap och perfekt körväder under lågsäsong i Europa. MotoGP går då på Losail International Circuit utanför Doha i Qatar 8. Banan är omgiven av konstgräs och har den unika egenskapen att vara helt upplyst, vilket möjliggör tävlingar på kväll och natt.

Maj

MotoGP i Le Mans, Frankrike 17:e maj. Staden har haft en stark koppling till motorsport sedan 1920-talet. Man har flera banor, vissa utnyttjar delvis allmänna vägar. Här körs bland annat det berömda 24-timmarsracet. Utöver att titta på själva tävlingen kan man även besöka ortens motormuseum Musée des 24 Heures. Här finns hundratals bilar, filmer och samlingsobjekt. Kombinationerna är många. Le Mans ligger mycket nära Loire-dalen där man kan besöka både vingårdar och vinodlingar, liksom några av dalens berömda slott.

Augusti

Vill man hellre satsa på brittiska Grand Prix som går i Donington den 30:e augusti så finns tre intressanta storstäder att ta sig in från, Manchester, Birmingham eller London. Banan i Donington ligger i en naturlig amfiteater i ett naturskönt område i engelska Midlands, som också ger en utmärkt överblick över tävlingen. Banan som byggdes 1931 är utformad med skarpa kurvor som sätter förarnas skicklighet att kombinera inbromsning, låga hastigheter och acceleration på prov. Även i Donington finns ett utmärkt museum med världens största samling av McLaren och Willliams racerbilar. Vissa datum kan man också hyra bil och själv provköra banan.