Rengör din motorcykel

När det kommer till speedwaymotorcyklar kan man inte räkna med att de är rena efter en tur på banan. Det flyger grus, smuts och damm omkring både förare och motorcykel och en ordentlig tvätt är aktuell för såväl föraren som för motorcykeln efter både träning och tävling.

Speedway

Rengöringsprodukter

Föraren kan använda vanlig tvål och vatten men att använda samma tvål till motorcykeln är inte tillrådligt. Istället bör man använda de produkter för rengöring som finns på marknaden. Det finns en alldeles särskild MC-rengöring man kan använda men det är inte nödvändigt att vara så petig. Genom att använda biltvål får man inte bara en renare motorcykel, man får också ett mycket större utbud att välja mellan.

Mekanika är en butik som har många bra sådana produkter. De erbjuder bland annat ett glansschampo som gör alla motorcyklar extra snygga. Det hjälper dessutom till att bevara lacken längre och det gör motorcykeln mer smutsavvisande. Man tvättar dessutom bort olje- och fettavlagringar. Glansschampot är mycket bra för alla framtida tävlingar. Smuts är någonting som många speedwaymotorcykelförare vet mycket om. Med tanke på att speedwaybanorna består av både grus, lera och lerskiffer är både förare och motorcykel redigt smutsiga efter en tävling eller träning.

Att hålla sin motorcykel ren är A och O. Man kan både polera och vaxa motorcykeln men det viktigaste är att tvätta bort all smuts från den. Eftersom att yngre barn även tränar och tävlar i speedway är det viktigt att som förälder hjälpa dem med rengöringen av deras motorcyklar. Att tvätta en motorcykel är långt ifrån det roligaste som finns i ett barns liv men för att förlänga motorcykelns liv är det ett måste.